bezienswaardigheden in Zuid-Amerika (Evie)

Machu Picchu in Peru: De stad van de Inca’s die de Spanjaarden nooit gevonden hebben en pas in 1911 terug gevonden is door de Amerikaanse wetenschapper en ontdekkingsreiziger Hiram Binghamm III. In de stad komen jaarlijks zo’n 400.000 toeristen. Op het hoogste punt van de stad staat en zonnewijzer die volgens sommige een astronomische klok is. Je kan er maar kort blijven omdat daar een zuurstof tekort is.

 

 

Cuzco in Peru:  Cuzco ligt op 3360 meter hoogte. Cuzco heeft als bijnaam de keizerlijke stad. Op fundamenten bouwden de Spanjaarden mooie koloniale gebouwen. Voor veel reizigers is dit een startpunt voor een bezoek aan Machu Picchu.

De Pantanal in Brazilië Dit is het grootste moerasgebied in de wereld. Het gebied is ongeveer 5 keer zo groot als Nederland. De Pantanal wordt vaak met de Amazone vergeleken maar de Pantanal wint het met de meer verschillende dieren en planten. Er zijn ongeveer 3500 soorten planten, de grootste verzameling van krokodilachtige ter wereld en de kans om een jaguar te zien. Pantanal heeft het beste flora- en fauna ecosysteem ter wereld.

Patagonië in Chili en Argentinië: In het meest zuidelijke deel van Zuid Amerika in Chili en Argentinië ligt Patagonië. Dit gebied bestaat uit hoge bergen, gletsjers, meren en rivieren.

Salar de Uyuni in Bolivia: Met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometer is dit de op een na grootste zoutvlakte van de wereld. Vanuit het stadje Uyuni zijn mooie tochten te maken. Naast de witte zoutvlaktes kom je langs grote cactussen.

Surinaamse Jungle: Ongeveer 90% van Suriname is oerwoud. Het oerwoud maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud op aarde, het Amazone regenwoud. In het regenwoud komen heel veel soorten vogels, reptielen en zoogdieren voor. Bijvoorbeeld bijzondere zeeschildpadden aan de kuststrook, de bedreigde en beschermde jaguar, de reuzenmiereneter, de luiaard, de kaaiman en het doodskopaapje. Er wordt wel eens gejaagd op de jaguar, het doden is strafbaar maar er wordt niet tegen opgetreden. Suriname heeft 11 beschermde natuurreservaten, 1 natuurpark en 4 beheersgebieden.

Rio de Janeiro in Brazilië: De stad van de samba het grootste carnaval en de meest beroemde stranden Copacabana en Ipanema. Hier staat ook het 37 meter hoge Christusbeeld. De inwoners van Rio worden Carioca’s genoemd, kunnen de samba dansen en houden van voetbal. Rio de Janeiro is de stad van vier grote voetbalclubs die op een hoog niveau voetballen. Het Maracana voetbalstadion is een van de grootste ter wereld. Een gedeelte van de stad staat sinds 2012 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Helaas staan Rio de Janeiro ook bekend om de sloppenwijken, deze noemen ze favela’s. hier is veel criminaliteit en strijden het leger, de politie, drugsbendes om de macht. 

 

Buenos Aires in Argentinië: De culturele en economische hoofdstad van Argentinië. Buenos Aires is een bruisende metropool met mooie gebouwen, groene parken, statige pleinen en brede boulevards.  De stad staat ook wel bekend als het Parijs van het zuiden en het is de meest Europees aandoende stad van Zuid Amerika. Het is de geboortestad van Koningin Maxima, Maradonna en de Tango. De vrolijke volkswijk La Boca is bekend om de gekleurde huisjes.

Angel Falls in Venezuela: de hoogst vrijvallende waterval ter wereld en de trots van Venezuela. Het water valt bijna 1.00 meter naar beneden. De waterval is gelegen aan een naamloze zijrivier van de Caroni in het Nationaal Park Canaima en ligt wel een beetje verstopt in een grote wildernis. De waterval is genoemd naar de ontdekker ‘Jimmie Angel’. Hij vloog in 1933 met zijn vliegtuig over de waterval opzoek naar goud, toen ontdekte hij de waterval. 

 

De Galapagos Eilanden- Ecuador: Deze groep eilanden liggen ter hoogte van de evenaar in de stille oceaan. Op deze eilanden leven reuzeschildpadden, zeeleguanen, zeehonden, flamingo’s, pinguïns en pelikanen. Vaak per eiland een paar specifieke diersoorten. De eilanden komen uit vulkanener zijn prachtige vulkanen en mooi duikplekken te vinden.

 

 

 

Cartagena in Colombia: Dit wordt ook wel de parel van de Caribische kust genoemd. Cartagena is onderdeel van het Unesco werelderfgoed. De stad wordt omringd door 13 kilometer koloniale stenen muren en lijkt net een kleurrijk doolhof.

Bronvermelding: www.globetrotterservice.nl; www.wikipedia.nl; Www.wikivoyage.org