Top 10  Zuid-Amerikaanse gerechten                                                                                 zo ziet de dag van een zuid-amerikaan er uit:

1. Churros

2. Steak                                                                

3 Fladder           

4. Surinaamse worst

5.pom

6. bami

7. moski meti

8.piqeu matcho

9.  coxina 

10. asado                                                                                                 

09:00-09:30  Ontbijt: arepa.

09:40-10-30  Chillen.

 10:30-12:30  Zwemmen.

 12:30- 13:30Lunch: tortilla raps

 14:00-16:00Alpaca rijden.

16:00- 18:00  Voetbal kijken.

18:00-20:00  Diner: steak.

21:00-22:00  Zonsondergang kijken

bom apetite!"

Eet smakelijk in het Braziliaans.

Het eten in Zuid Amerika is vooral beïnvloed uit Spanje en Portugal. De invloeden van Spanje en Portugal werden aangevuld met de gebruiken van de Indianen en Inca’s. Ook zijn er wat Afrikaanse invloeden door de toenmalige slaven. Er worden veel bonen, mais, rijst, granen en verschillende soorten vlees en vis gegeten. In de grote steden van de rijkere landen zoals Argentinië, Brazilië en Chili zijn er net als bij ons ook Chinezen, Japaners, Italianen en Mc Donalds te vinden.

Het meest bekend is Zuid Amerika natuurlijk om het eten van vlees. Grote steaks! Argentinië, Brazilië en Uruguay zijn de grote vleeslanden. De runderen lopen vrij en in kuddeverband op de uitgestrekte graslanden. Een Cowboy of Gaucho houd deze kuddes bij elkaar. Door de grote hoeveelheid runderen is het niet gek dat Argentinië bekend staat om de grote barbequeparty’s. Er worden grote stukken vlees geserveerd door de asador, de meneer die het vlees klaarmaakt.

 

Nog wat gekke gewoontes die in Zuid Amerika voorkomen:

In Peru, Bolivia en Ecuador worden bijvoorbeeld cavia’s ‘Cuy’ gegeten. Het is een delicatesse. Ze worden gekookt, gebakken, geroosterd en gefrituurd. Op het jaarlijkse Guinea Pig Food festival worden de cavia’s zelfs aangekleed met traditionele jurkjes voordat ze boven het vuur geroosterd worden.

In het Amazone gebied wordt ‘Picardinho de jacarde’ gegeten. Dit is een gerecht met aligatorvlees. In dit gebeid worden ook schildpadden- en hondenvlees gegeten.

 

Bronvermelding: www.wereldsmaken.com;  www.vers-inspiratie.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb